2009 m. liepos 29 d., trečiadienis

Avytės, vilna ir t.t...

Liepos 28 020
Taigis taigis, dabar turėčiau papasakoti šios nuostabybės priešistorę. Kai daugiau nei prieš metus atradau šaunią mezgimo bendruomenę internete Ravelry, dar nežinojau, į ką veliuosi :D Kadangi ten daugybė narių iš įvairiausių šalių, labai įdomu ir netikėta buvo, kai mane "susirado" Nel su prašymu padėti išversti vieną šalio aprašymą, kurį jai lauktuvių iš Lietuvos parvežė jos sūnus. Žinoma, su džiaugsmu išverčiau. Ir gavau dovanų - vilnos :) ohoho... Močiutė ratelį turi, verpti puikiai moka, tad nusprendžiau ir aš pasimokyti. Pasiryžimas daug kartų buvo atidėliojamas, nes ratelis tai kaime, o ten ne taip dažnai nuvažiuoju ilgesniam laikui; be to, ratelis "nedirbęs" daugybę metų, kai ką reikėjo patvarkyti ir nuvalyti storą dulkių sluoksnį.. Bet stebuklas įvyko, pabandžiau!!! :) Šįkart tik slaptai "nupaparacinta" močiutė (nemėgėja fotografuotis), manes nebuvo kam paparacinti..
Liepos 28 016

Vilna tikrai labai geros kokybės (močiutė sako, močiutė žino.. :), nors nekaršta ir neplauta, tad "kvepia" avyte o rankos pasidengia riebaliniu sluoksniu. Nežinau, ar taip reikia, bet močiutė sakė, kad išplautą vilną puola kandys, o neplautos neliečia. Laukia daug darbelio, bet labai jo laukiu, tikrai pagavau "kablį" :D
Liepos 28 017
Tad jei kam reikia naminės neapdorotos vilnos, prašom kreiptis :) Net man, kuriai viskas duria, šioji pasirodė švelni... beje, jei kas norėtų irgi užsiimti, Nel turi savo internetinę parduotuvę, kur be vilnos yra ir kitokių įdomybių :)

2 komentarai:

Nel rašė...

hi jurgita,
how great to see your grandmom on the spinningwheel with the dutch sheepwool.
pieter showed me a online translator so i cloud read your blog.
maja's blog is also great she is a beautiful dog.
greetings,
nel

Unknown rašė...

Hi Nel!
Thanks! was just going to send you a link to the pictures :) and I decided to blog in Engish too, so from now and on it will be easier :)