2011 m. vasario 27 d., sekmadienis

Grobis iš knygų mugės/ treasure from book fair

Praeitą savaitgalį prašurmuliavo knygų mugė. Tikra šventė knygomanams :) "Grobis" nėra gausus kiekybe, bet kokybė visai pradžiugino:


Mano močiutė iš Suvalkijos, tad važiuodama į svečius būtinai nuvešiu pavartyti. Ji irgi daug priaudusi. Tikriausiai jai ir į galvą neatėjo, kad kažkada tokius (kasdienius?.. taip, tai buvo įprasta ir kasdieniška, kai ji buvo jauna...) audinius kažkas fotografuos, leis knygas, klausinės, kaip tai daroma ir t.t. Deja ji savo stakles, nusprendusi, kad jau gana priaudė, sukūreno... Gaila... Nespėjau neleisti. Bet tikrai pasidarbuosiu fotografuodama jos audinius :) Knygoje pagrindinis dėmesys skiriamas audimo tradicijoms, bet ir mezgėjoms yra į ką akis paganyti.


Last weekend there was a big book fair in Vilnius. It's a real feast for book lovers. I didn't shop a lot in quantity, but that says nothing about quality, does it? ;)
My grandma comes from neighbor area as the book tells about textile traditions, so next time I'll go to visit her, I'll take show it to her. She has woven a lot during her life. I guess she never would have thought that such a daily (?... yes, it was when she was young) activity would be worth writing books about, taking photos. Unfortunately she has burned her loom in the stove after deciding that she won't weave anymore. That's a pity.. I was too late to forbid her that... at least I will take my camera and take pictures of the textiles she has made :)
Although main focus of the book is on weaving, knitters will also find some use there :)

Komentarų nėra: